Iran Executeert een man in het openbaar in Qazvin. Een drugdealer werd vandaag opgehangen in het openbaar in Qazvin (noordwesten van Iran). Deze 44 jaar oude man werd veroordeeld tot de dood op last van ‘drugshandel’ en de oordeel vandaag werd uitgevoerd in het openbaar (IRIB Nieuws-28 januari 2014)
-Iran veroordeelt twee jonge Baluchs ter dood
Op dinsdag 14 januari werden Abdolvahid Shah-bakhsh, 22 jaar en Mahmood
Shah-bakshs, 23 jaar ter dood veroordeeld door de Zahedan Revolutionaire Rechtbank op beschuldiging van “vijandschap met God”en “handelen in strijd met de nationale veiligheid”.

Ze werden gearresteerd in het voorjaar van 2012 door de veiligheidstroepen en opgesloten in het IRGC inlichtingen detentiecentrum.

-Status van de Gachsaran gevangenen onduidelijk

Meer dan 10 jonge mannen uit Dill Village, een dorp in de omgeving van Gachsaran, die op 22 december 2013 door de IRGC’s Inlichtingendienst werden gearresteerd, zijn opgesloten in de Gachsaran gevangenis.
De namen van enkele van de gedetineerden zijn:

Moitaba Poor Hassan, leraar Engels
Abbas Sadeqpoor, heeft een graad in de rechten
Hamid Bozorg Zadeh, heeft een (wetenschappelijke) graad
Hamis Mozafari, een werknemer van een olie bedrijf
Mehran Zaki Nejad, B.S. (Bachelor of Science) (graad in de wetenschap)
Ehsan Arshadi, B.S. (Bachelor of Science) (graad in de wetenschap)
Mohammad Reza Mobaraki, een gewaarmerkte student (door het regime beschouwd als activist)
Ali Reza Nejad

Ze zijn allen beschuldigd van het verspreiden van pamfletten tegen Khamenei.
Hun families worden bedreigd: als ze een advocaat inhuren of informatie over hun kinderen verspreiden zal dat hun situatie nog meer in gevaar brengen.
Tot nog toe was het voor de familieleden niet mogelijk hun kinderen te bezoeken of met hen te praten. (NCRI-Jan.13, 2014)

-Een portier doodgeschoten door militaire troepen

http://www.kurdpa.net/farsi/index.php?cat=idame&id=13780

De gouvernementele militaire troepen hebben een Koerdische portier, Vahed Tofiqi genaamd uit Baitoosh Village – de Allan regio in Sardasht – neergeschoten.
Het lichaam werd door de inwoners op donderdag 16 januari, 24 uur later gevonden.

Een Kurdpa verslaggever citeerde enkele inwoners : “ Vahed Tofiqi’s familie en verwanten worden door Iraanse strijdkrachten bedreigd om het nieuws van Vahed’s moord niet publiekelijk bekend te maken; zij moeten zich serieus van activiteiten onthouden.” (Kurdpa – 18 januari 2014)

 

-Iran executeert zeven mensen in Kermanshah

http://www.asriran.com/fa/news/316502
http://www.mehrnews.com/detail/News/2220008)

De officier van Justitie van de provincie Kermanshah maakte de executie bekend van vijf drugshandelaren en twee moordenaars.

Mojtaba Maleki verklaarde: “We voerden zeven doodvonnissen uit. Vijf werden veroordeeld voor drugshandel en twee voor moord.
N.P. Het Provinciale Revolutionaire Hof van Kermanshah had het vonnis uitgevaardigd en de Openbaar aanklager bevestigde het.
De voltrekking ervan werd overgelaten aan het Hoofd van de Rechterlijke Macht” voegde Maleki toe.
(Mehr news agency en Asre Iran – 23 januari 2014)