14-04-2020 – Omdat de stad niet in quarantaine was gegaan, zijn alle inwoners van een wijk van de stad Izeh met het coronavirus besmet.
Zo’n 400 mensen in de wijk Gonjeshgir in Izeh, in de zuidwestelijke provincie Khuzestan zijn besmet geraakt, omdat zij niet de beschikking hadden over de meest basale medische en hygiënische hulpmiddelen door het hardvochtige beleid van het religieuze regime en het falen van de officials de steden niet in quarantaine te plaatsen.
De infectiegolf is waarschijnlijk begonnen toen een besmette familie uit Yazd in de stad aankwam. Het COVID-19 virus heeft zich zo gaandeweg over de hele wijk Gonjeshgir verspreid.
Bijna de helft van de wijkbewoners is er slecht aan toe en naar ziekenhuizen in Ahvaz overgebracht. Andere zieken moeten thuis in isolatie blijven.

De Geheime Dienst afdeling in Izeh heeft ziekenhuispersoneel een schriftelijke verklaring laten tekenen dat zij zouden zwijgen over de uitbraak in de stad en anders zouden worden ontslagen. Stadsbestuurders hebben bewoners ook onder druk gezet om te zwijgen over overleden familieleden en hen in stilte te begraven. Een van de slachtoffers van het COVID-19 virus in de wijk Gonjeshgir van de stad Izeh is Firouz Shahvali.
Meer dan 23.900 mensen zijn overleden aan het coronavirus (COVID-19) in 261 steden verspreid over alle 31 provincies van Iran.
Het dodental is als volgt in meerdere provincies: 2,150 in Khorasan Razavi, 1,870 in Isfahan, 1,800 in Mazandaran, 1,025 in Khuzestan, 900 in Golestan, 950 in Alborz, 710 in Western Azerbaijan, 550 in Eastern Azerbaijan, 625 in Hamedan, 520 in Ardebil, 405 in Zanjan, 380 in Yazd, 325 in Markazi, 185 in Ilam, 160 in Kohgiluyeh en Boyer-Ahmad, 130 in Bushehr, en 60 in Southern Khorasan. Dit is een toevoeging aan geregistreerde gevallen in andere provincies.
Ondanks het enorme dodental heeft het Iraanse regime geweigerd quarantaines in te stellen in Iran.
Terwijl de pandemie nog geenszins onder controle is, zijn de Hoogste Leider Ali Khamenei en President Hassan Rouhani van plan op 11 April de mensen weer aan het werk te laten gaan.
President Hassan Rouhani heeft vijf dagen geleden gezegd dat “lage risico” economische activiteiten in alle provincies vanaf 11 April hervat zullen worden, behalve in de hoofdstad.
Vandaag heeft de woordvoerder van het Ministerie van Gezondheidszorg gezegd dat het aantal COVID-19 infecties in zes Iraanse provincies “relatief gestegen” sinds mensen hun huizen weer uitgingen.
Deze provincies zijn Teheran, de zuidwestelijke provincie Fars, de noordwestelijke provincie West Azarbaijan, Kermanshah in het westen, Sistan en Baluchestan provincie in het zuidoosten en de noordoostelijke provincie Khorasan Razavi.
Volgens de Medische Universiteit Babol, zijn sinds het regime de eerste virus gevallen in de stad bekend maakte op 19 Februari, 15.000 van COVID-19 verdachte patiënten in ziekenhuizen opgenomen met ernstige ademhalingsproblemen.