Afgelopen maandag heeft het Iraanse regime in zuidwest Iran de 30 jarige worstelaar Mehdi Ali Hosseini geëxecuteerd, ondanks luid internationaal protest. Deze executie bevestigt het absolute disrespect van de mullah’s voor internationale mensenrechten standaarden en de trend in mensenrechten schendingen in Iran wordt alleen maar slechter.

De executie van Mehdi Ali Hosseini komt een paar maanden na het wrede ophangen van Navid Afkari, de Iraanse nationale worstelkampioen, ondanks internationale oproepen om deze executie af te gelasten. Deze woorden van veroordeling hebben geen effect gehad op het regime. In December hebben veiligheidstroepen de grafsteen van Navid vernietigd, hiermee aantonend dat het regime haar misdaad niet betreurt. Andere getuigenissen hiervan zijn de arrestatie van de coach van Navid Afkari en de sluiting van zijn sportschool.
Het regime heeft in de laatste maand meer dan 35 gevangenen geëxecuteerd. De voortgaande executies in Iran onderstrepen dat de mullah’s hun koers betreffende de mensenrechten schendingen niet zullen verleggen.