De Iraanse veiligheidsdienst heeft verhinderd dat een Christelijke vrouw weer aan het werk kon, doordat zij van de Islam naar het Christendom was overgegaan.
Een voormalige gewetensbezwaarde, Mary Mohammadi (Fatemeh), schreef op internet dat zij, sinds ze bijna een jaar geleden was vrijgelaten uit de Qarchak Gevangenis in Varamin, zij is tegengewerkt bij het vinden van een baan. De bedrijven waar zij voorheen had gewerkt, hebben onder druk van de veiligheidsdienst en tegen hun wil, moeten afzien van een nieuw arbeidscontract met haar.

Een voormalige chef van deze Christelijke vrouw zei hierover: “Ten behoeve van mijn 1-jarig kind kan ik geen enkel risico nemen.”
Mary Mohammadi mocht in december 2019 haar studie Engels aan de Azad Universiteit van Teheran niet hervatten.
Hiervoor, op 7 april 2018, had het Revolutionair Hof van Teheran deze Christelijke vrouw tot 6 maanden gevangenisstraf veroordeeld op beschuldiging van Christelijke activiteiten en het handelen tegen de nationale veiligheid middels propaganda tegen de staat. Na haar straf te hebben uitgezeten, is zij weer in vrijheid gesteld.
Op 12 januari 2020 hebben veiligheidsagenten haar overweldigd bij het Azadi Plein in Teheran tijdens de nationale protesten tegen het neerhalen van een Oekraïens passagiersvliegtuig door de Revolutionaire Garde (IRGC).
Mary Mohammadi is daarna seksueel misbruikt tijdens ondervragingen in het Vozara detentiecentrum in Teheran.
Zij is daarna nog een keer gearresteerd voor zogenaamde “verstoring van de publieke orde en rust” door deel te nemen aan een illegale samenkomst. Zij is hiervoor veroordeeld tot 3 maanden en 1 dag gevangenisstraf en 10 zweepslagen.