Steun Mensenrechten

Stop maatschappelijk geweld

Het Iraanse Regime Executeert een Kampioen Worstelen

Afgelopen maandag heeft het Iraanse regime in zuidwest Iran de 30 jarige worstelaar Mehdi Ali Hosseini geëxecuteerd, ondanks luid internationaal protest. Deze executie bevestigt het absolute disrespect van de mullah’s voor internationale mensenrechten standaarden en de trend in mensenrechten schendingen in Iran wordt alleen maar slechter.

Lees meer...

Religieuze minderheden onderdrukt in Iran – Christelijke vrouw kan geen baan krijgen

De Iraanse veiligheidsdienst heeft verhinderd dat een Christelijke vrouw weer aan het werk kon, doordat zij van de Islam naar het Christendom was overgegaan.
Een voormalige gewetensbezwaarde, Mary Mohammadi (Fatemeh), schreef op internet dat zij, sinds ze bijna een jaar geleden was vrijgelaten uit de Qarchak Gevangenis in Varamin, zij is tegengewerkt bij het vinden van een baan. De bedrijven waar zij voorheen had gewerkt, hebben onder druk van de veiligheidsdienst en tegen hun wil, moeten afzien van een nieuw arbeidscontract met haar.

Lees meer...

Studentenactivist veroordeeld voor deelname aan protesten in november 2019

Marjan Es’haghi, student politieke wetenschappen aan de Universiteit van Teheran, heeft een gevangenisstraf van in totaal 5 jaar gekregen voor deelname aan de protesten van November 2019.
Afdeling 15 van het Revolutionair Hof van Teheran veroordeelde Marjan Es’haghi op 11 November tot 1 jaar gevangenisstraf en 4 jaar voorwaardelijk. Zij is gearresteerd toen zij de campus verliet na te hebben deelgenomen aan een studentenbijeenkomst op het terrein van de Universiteit van Teheran op 17 November 2019.

Lees meer...