Iraanse overstromingen

Vrouwen en kinderen lieten het leven in Iraanse overstromingen die 62 steden overspoelden

Vrouwen en kinderen kwamen om in Iraanse overstromingen in 17 provincies, waaromder Hormozgan, Sistan en Baluchestan, en Teheran. Twee kleine meisjes verdronken in een stortvloed in de provincie Hormozgan in het zuiden van Iran.
Vier decennia roofzuchtige heerschappij van de moellahs hebben Iran’s infrastructuur vernietigd, waardoor de bevolking van Iran zich niet kan verdedigen tegen natuurrampen. Zij komen elke dag een nieuwe ramp tegen.
De autoriteiten van het Iraanse regime in de provincie Sistan en Baluchestan hebben drie doden en schade aan 51 wooncomplexen gerapporteerd na de Iraanse overstromingen.
Stortvloeden in Hormozgan hebben twee kleine meisjes meegenomen. De gouverneur van Goharan Bashagard gaf aan dat de twee meisjes uit de plaats Posman, 8 en 14 jaar oud, in diep water vielen en het leven lieten nadat ze in de seizoensrivier terechtkwamen.
De Meteorologische Organisatie heeft een rode waarschuwing uitgevaardigd en bekendgemaakt dat de provincies Sistan en Baluchestan, Hormozgan, Fars, Kerman, Yazd, en Zuid-Khorasan met de Iraanse overstromingen te maken zouden krijgen.
Op woensdagavond 27 juli 2022 waren er hevige regenbuien in de provincie Teheran die aardverschuivingen, stortvloeden en modderophopingen veroorzaakten in verscheidene delen van deze provincie. Imamzadeh Davoud is 1 van de getroffen regio’s.
Op 28 juli 2022 vermeldde de staatssite Tabnak.ir dat 6 mensen waren overleden en 9 gewond waren geraakt als gevolg van aardverschuivingen. Velen zijn nog vermist, en hun identiteit is nog niet vastgesteld.
Het officiƫle IRNA-nieuwsagentschap meldde dat er eveneens hevige regens waren in Damavand. Vele omliggende plaatsen werden beschadigd tijdens de Iraanse overstromingen in Damavand. De eerste slachtoffers van de overstromingen in deze misdeelde plaatsen waren vrouwen en hun kinderen.
Twee jonge vrouwen, Sheklieh Paritash (19) en Parvin Rahmandoust (27), verdronken in de stortvloeden die een plaats in Sistan en Baluchestan overspoelden door ongunstige weersomstandigheden. De twee vrouwen gleden in een greppel en lieten het leven.

Iraanse overstromingen in 17 provincies overspoelden 62 steden

Het hoofd van de organisatie Rode Halve Maan voor Bijstand en Redding, Mehdi Valipour, maakte bekend dat overstromingen 62 steden in 17 provincies getroffen en overspoeld hebben, waaronder in de provincies Sistan en Baluchestan, Teheran, Fars, Kerman, Hormozgan, Qom, Semnan, Mazandaran, Yazd, Oost-Azerbeidjan, Zuid-Khorasan, Golestan, Isfahan, Bushehr, Kohgiluyeh en Boyer Ahmad, Chaharmahal Bakhtiari, en Markazi. Het verslag meldt dat minstens 14 mensen het leven hebben gelaten in de Iraanse overstromingen.