Politieke gevangene Massoumeh Senobari heeft waarschijnlijk kanker. Ofschoon haar gezondheid hier onder lijdt, weigeren de autoriteiten van de gevangenis van Tabriz haar over te laten brengen naar een ziekenhuis voor nadere diagnose en behandeling.

De familie van Massoumeh Senobari is haar behandeling en medische tests nagegaan en heeft toegestemd te betalen voor haar behandeling, maar de gevangenis autoriteiten weigeren haar een scan te doen en hielden toezicht op haar bezoeken aan de gevangenis apotheek.

Massoumeh Senobari is niet de enige gevangene die de toegang tot medische behandeling wordt ontzegt. Een andere gevangene die om alledaagse beschuldigingen vastzit, heeft al een maand koude rillingen en koorts en is in slechte conditie. Ook al is haar situatie ernstig, toch geeft de verpleegster die de afdeling onder haar heeft, haar slechts kalmerende middelen en stuurt zij haar telkens terug naar haar cel.

Afgelopen oktober heeft Massoumeh Senobari Corona opgelopen, maar medische behandeling en geschikt voedsel is haar toen ontzegt. Zij heeft een gevangenisstraf gekregen van in totaal 8 jaar voor propaganda tegen de staat, het beledigen van Khamenei en het ondersteunen van de verzetsbeweging.
Massoumeh Senobari, geboren in 1988, is getrouwd, heeft 1 kind en woont in Tabriz.
In het detentiecentrum is zij tijdens ondervragingen zodanig gemarteld dat ze niet meer kan lopen. Zweepslagen op haar benen en voeten hebben een bot gebroken dat nog steeds niet geheeld is. Ook haar gezichtsvermogen is ernstig aangetast door slagen op haar hoofd.