Maryam Akbari Monfared message

Politieke gevangene Maryam Akbari Monfared heeft een bericht gestuurd vanuit de Semnan gevangenis, waarin zij haar solidariteit uit met Khuzestan en de opstand van de mensen zonder water in die provincie. Zij roept op tot vervolging van de opdrachtgevers van het bloedbad onder de demonstranten. Dit zijn dezelfde mensen die de massamoord op 30.000 politieke gevangenen in de zomer van 1988 op hun geweten hebben.
Maryam Akbari verloor haar zus en een broer ten tijde van de massamoord in 1988 en nog twee broers tijdens de golf van executies in de beginjaren 80.
Hieronder volgt de integrale tekst van haar bericht in solidariteit met Khuzestan.

Zij hebben de dorst in Khuzestan gelest met bloed!
Ik krijg hier geen nieuws door, ook niet tijdens de bezoekuren. De kleine mogelijkheid om iemand te bellen in aanwezigheid van een bewaker is mijn enige venster op de buitenwereld. Echter, de berichten op de staatstelevisie hebben mij op de hoogte gebracht van de verschrikkelijke situatie in Khuzestan.
Door alle jaren heen heb ik goed geleerd dat wat zij ontkennen nu juist is wat er gebeurt. Deze keer ontkennen zij het nieuws over Khuzestan en presenteren hun eigen leugens. Wat ik heb begrepen van het nieuws is dat zij met kogels hebben gereageerd op de dorstige mensen van Khuzestan, dat koortsige land in bloed drenkend. Het is een hete zomer, net als de zomer van 1988! Toen waren dezelfde moordenaars aan het werk. Toen waren zij leden van de “doodscommissie”. Nu doen zij zich voor als “president”!
Weer een slachting en weer een bloedbad. Zij hebben de macht terwijl ze staan op een zee van bloed van onze geliefden. Echter, de storm van de beweging die roept om gerechtigheid zal hun paleizen en bolwerken vernietigen.
Het bloed van de geëxecuteerde gevangenen uit 1988 mengt zich nu met het bloed van de jonge mensen die van november 2019 tot juli 2021 op straat gedood zijn in Khuzestan en Lorestan. Hier zit 33 jaar tussen, maar het bloed van deze jonge mensen is verenigd op deze geografische locatie (Iran), ten bewijze dat zo lang de bedenkers en de uitvoerders van de massamoord van 1988 niet berecht zijn, geen enkele generatie veilig is. Wij zijn vast besloten een einde te maken aan dit voortdurende bloedvergieten en deze voortdurende misdaad! Wij zijn vastbesloten gerechtigheid te verkrijgen!
Ik juich de moedige jongeren in de opstandige steden toe. Ondanks de muren om me heen zie ik mijzelf aan hun zijde. Mijn hart slaat hetzelfde ritme als hun voetstappen in de straten. Ik buig voor de dorstige martelaren van Khuzestan. Ik schreeuw het weer uit en vraag dit regime: “Waarom heb je mijn zus en broer vermoord?” Zo lang als je niet voor het gerecht bent gedaagd om deze vraag te beantwoorden, zal ik me niet stilhouden, zelfs niet in de hel die de gevangenis van Semnan is!
Maryam Akbari Monfared, juli 2021, de Gevangenis van Semnan

Wie is Maryam Akbari Monfared?
Maryam Akbari Monfared is geboren in 1975 en heeft drie dochters. Zij is gearresteerd op 31 december 2009 na de enorme opstand van 27 december 2009 die het regime op haar grondvesten deed trillen.
In juni 2010 heeft het Revolutionaire Hof van Teheran haar veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf op de z.g. beschuldiging van “lidmaatschap van de Mojahedin Volksorganisatie van Iran”, een beschuldiging die mevr. Akbari nooit geaccepteerd heeft. Sinds haar opsluiting heeft zij geen enkele dag verlof gehad.
Op 9 maart 2021 is zij met geweld overgebracht van de vrouwenafdeling van de Evin gevangenis naar de gevangenis van Semnan, waar het regime nog harder is.