November 2021
Mehran Qarebaghi heeft hartproblemen gekregen en is in slechte gezondheid in de gevangenis van Behbahan, gelegen in de zuidwestelijke provincie Khuzestan.
Het Ministerie waar de Veiligheidsdienst onder valt, heeft een nieuwe zaak tegen Mehran Qarebaghi geopend, waarin hij, terwijl hij gevangen zit, beschuldigd wordt van propaganda tegen de staat en voor de oppositie van de PMOI/MEK. Mohammad Hossein Ansarifar wordt in deze nieuwe zaak ook beschuldigd van dezelfde strafbare feiten.
Een betrouwbare bron zegt dat Mehran Qarebaghi door stress en alle druk die hij in de gevangenis ondervindt, een hartkwaal heeft ontwikkeld.
De gerechtelijke macht van het religieuze regime houdt Mehran Qarebaghi al twee jaar in hechtenis zonder proces.
Politieke gevangenen Mehran Qarebaghi en Mohammad Hossein Ansarifar zijn abrupt overgebracht van de gevangenis van Behbahan naar het detentiecentrum van het Veiligheidsdepartement van Ahvaz, alwaar zij ondervraagd worden.
Terwijl in de vorige zaak tegen Mr. Qarebaghi nog geen vonnis is geveld, heeft het Veiligheidsministerie dus nog een zaak tegen hem aangespannen.
Het Revolutionaire Hof van Mahshahr heeft een borg van 3 miljard Tomans opgelegd voor de tijdelijke vrijlating van Mehran Qarebaghi, maar het Veiligheidsministerie heeft deze uitspraak verworpen en zo zijn vrijlating tegengegaan.

Mehran Qarebaghi is geboren in 1992 en heeft een Bachelor in de landbouwwetenschap.
Agenten van de IRGC veiligheidsdienst van Behbahan hebben hem en Majid Khademi op 18 januari 2020 gearresteerd en na bijna een maandlange ondervraging overgebracht naar de gevangenis van Behbahan.
Na enige tijd heeft de Officier van Justitie van Behbahan Mr. Qarebaghi aangeklaagd op beschuldiging van “propaganda tegen de staat, betrokkenheid bij het verwoesten en in brand steken van publiek eigendom, betrokkenheid bij het verstoren van de publieke orde, betrokkenheid bij de fabricage van niet-militaire brandbare waar, lidmaatschap van een van de oppositiegroepen en corruptie”.
Vervolgens is zijn zaak verwezen naar het Revolutionaire Hof van Mahshahr, waar een borg van 3,5 miljard Tomans werd uitgesproken. Mr. Qarebaghi mocht geen bezoek ontvangen van februari tot mei 2020.
Het Revolutionaire Hof heeft Mehran Qarebaghi in een eerdere zaak veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf op beschuldiging van “belediging van de leider van de mullahs en propaganda tegen de staat”, waarvan twee jaar overeenkomstig Artikel 34 van het Islamitisch Strafrecht. Hij dient op dit moment zijn straf uit in de gevangenis van Behbahan.
Mohammad Hossein Ansarifar zit ook gevangen op basis van drugs gerelateerde beschuldigingen.