11 Juli 2019 – Op woensdag 10 juli is Raheleh Ahmadi thuis door agenten gearresteerd en naar de Qarchak gevangenis overgebracht.
Raheleh Ahmadi is donderdag 11 juli beschuldigd van “propaganda tegen het regime”, “samenwerking met oppositie media” en “het aanmoedigen en veroorzaken van corruptie en prostitutie”. Na overgebracht te zijn naar de quarantaine afdeling van de Qarchak gevangenis in Varamin, is zij naar een onbekende plek gebracht.
Mevrouw Raheleh Ahmadi is de moeder van burgeractiviste Saba Kord Afshari, die 40 dagen geleden op 1 juni 2019 is gearresteerd en gevangen gezet in de quarantaine afdeling van de Qarchak gevangenis in Varamin. Op 2 juli 2019 is zij van daaruit naar een onbekende locatie overgebracht.

Het doel van de arrestatie van Raheleh Ahmadi was druk uit te oefenen op haar dochter Saba Kord Afshari omdat zij de afgelopen weken had geweigerd video bekentenissen af te leggen. Volgens sommige bronnen zal Mevrouw Ahmadi pas vrij komen, wanneer haar dochter voor de camera bekent.
Saba Kord Afshari is gearresteerd tijdens de protesten in Teheran van begin augustus 2018 en daarna overgebracht naar de Qarchak gevangenis in Varamin.
Twee maanden na haar gevangenneming is zij getransfereerd naar de vrouwenafdeling van de Evin gevangenis en veroordeeld tot 1 jaar gevangenisstraf wegens “het verstoren van de publieke orde”. In februari 2019 is zij vrijgelaten uit de Evin gevangenis, maar op zaterdag 1 juni 2019 opnieuw gearresteerd.

Een welingelichte bron onthulde een ander incident, waarbij voormalig politieke gevangene Fatemeh Mohammadi op 9 juli 2019 is gearresteerd. Zij zat in een bus toen een vrouw in chador gehuld, haar op respectloze en bedreigende wijze gelastte haar hoofddoek om te doen. Hierbij begon ze te schreeuwen en op Fatemeh af te komen en drukte haar hand op Fatemeh’s borst en krabde haar in het gezicht. De buschauffeur is voor het politiebureau gestopt en Fatemeh Mohammadi heeft de bedreigende vrouw, genaamd Mousavi, het politiebureau binnengevoerd. Ondanks de klacht die Fatemeh Mohammadi had ingediend, verliet Mousavi enkele uren later het politiebureau, maar Fatemeh heeft daar tot 3 uur in de ochtend vastgezeten en is, waarschijnlijk op borgtocht, vrijgelaten op 10 juli.