De 15e Tak van het Revolutionaire Hof van Teheran heeft Sarvnaz Ahmadi tot 6 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Als de straf in hoger beroep wordt bevestigd, zal Artikel 134 van de Strafwetgeving van het regime op mevr. Ahmadi worden toegepast, de buitengewoon grove veroordeling tot 5 jaar.

Sarvnaz Ahmadi is een kinderrechtenactivist. Ze heeft een mastertitel in Social Work van de University of Welfare Sciences in Velenjak, Teheran. Zij en haar eega Kamyar Fakur, een activist op het gebied van arbeid, werden door veiligheidssbeambten in Teheran gearresteerd op 6 november 2022 en opgesloten in de Evin-gevangenis.

Mevr. Ahmadi werd op 7 december 2022 tijdelijk vrijgelaten, op borgtocht.

Het hof hield een zitting over de aanklachten tegen het echtpaar op 4 januari 2023, in Tak 15 van het Revolutionaire Hof van Teheran.

Sarvnaz Ahmadi werd veroordeeld tot 5 jaar op grond van “samenzweren tot het ontwrichten van de nationale veiligheid” en tot 1 jaar wegens “propaganda tegen de staat”, wat samen neerkomt op 6 jaar gevangenisstraf. Haar advocaat kon niet deelnemen aan de zitting, die dus zonder de advocaat van mevr. Ahmadi plaatsvond.