Een middelbare school leerlinge raakt in coma na dreiging met uitsluiting.

Gedurende de show van het regime met amnestie en vrijlating van enkele gevangenen, gaan de mensenrechten schendingen in Iran gewoon door, inclusief een leerlinge die in coma raakte nadat er gedreigd was haar van school te sturen wegens een Instagram post ter ondersteuning van de protesten in Iran.

Bovendien zitten nog veel onschuldige burgers gevangen, zijn sommigen gesommeerd hun veroordeling uit te zitten en worden nog meer burgers gearresteerd en veroordeeld in oneerlijke en summiere rechtszittingen.

Volgens social media berichten raakte een 17 jarige scholiere die aan diabetes lijdt in coma, na dreiging met verwijdering van school en uitlevering aan de veiligheidsdienst.

Zahra Ahmadi, 17 jaar oud, is een leerlinge van de Umm Kulthhum middelbare school in Sardasht, West Azerbaijan. Ze heeft diabetes.

Op dinsdag 11 januari 2023 riep het schoolhoofd, mevrouw Sediqi Pirizadeh, haar bij zich, dreigde haar van school te sturen en leverde haar uit aan de veligheidsdienst wegens het posten van berichten op Instagram ter ondersteuning van de Iraanse opstand.

De zware stress ten gevolge van deze dreiging was er de oorzaak van dat de scholiere in coma raakte.

Volgens de berichten wist het schoolhoofd van haar diabetes.