Politiek gevangene Yalda Emamdost, een kampioene in langeafstandsrennen, werd voor 4 jaar opgesloten in de Dolat Abad-gevangenis in Isfahan.

Ze wordt gemarteld en staat onder extreme druk. De agenten gebruikten informatie over haar gezin, martelden haar en zetten haar onder druk. Vanwege mentale druk leed ze aan ernstige huid- en zenuwaandoeningen en is ze door moeilijke situaties gegaan.

Volgens een bron zou “Yalda (Khadijah) Emamdost onder de slechtste omstandigheden in de gevangenis de afgelopen 4 jaar” hebben doorgebracht. “Ze heeft eens geprobeerd zichzelf om te brengen door de druk van de gevangenis.”

Politiek gevangene Yalda (Khadijah) Emamdost, 49 jaar oud, geboren in Ilam, is moeder van 2 kinderen. Ze werd in 2019 gearresteerd vanwege graffiti en bracht toen enkele maanden in hechtenis door. Op 31 mei 2020 werd ze opnieuw gearresteerd en blootgesteld aan druk en marteling. Ze werd 2 maanden lang ondervraagd in de isoleercel van de Dolat Abad-gevangenis in Isfahan.

In het Revolutionaire Hof van Isfahan werd Yalda (Khadijah) Emamdost veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf en aangeklaagd wegens samenscholing, samenzwering, en propaganda tegen het regime.