Esrin Mohammadi op woensdag 15 november in een winkel waar spandoeken werden gedrukt voor de herdenkingsceremonie van haar broer.
Shahriar Mohammadi, 29 jaar, werd op 18 november 2022 gedood door veiligheidstroepen tijdens Iraanse protesten in Bukan.
Er is geen informatie beschikbaar over de verblijfplaats van Esrin Mohammadi en de reden voor haar arrestatie. Naar verluidt is Esrin’s moeder ook mishandeld door agenten van de Speciale Eenheid tijdens haar arrestatie.
Volgens Milad Mohammadi, de andere broer van Esrin Mohammadi, arresteerden 17 agenten van de inlichtingendienst, waaronder twee vrouwen, haar in een drukkerij in Bukan. De agenten droegen zwarte uniformen en hadden hun gezichten bedekt.
Sinds september hebben de inlichtingendiensten enorme druk uitgeoefend op de families van gedode demonstranten om te voorkomen dat ze herdenkingsceremonies hielden voor hun dierbaren.
Zahra Saeedianju werd op 13 november gearresteerd tijdens een inval van veiligheidstroepen in haar woning in Izeh, in de provincie Khuzestan. Haar broer, Milad Saeedianju, 26, werd op 16 november 2022 doodgeschoten door de veiligheidstroepen van het regime tijdens protesten in Izeh.
Fahimeh Moradi, de moeder van Yalda Aghafazli, schreef op haar Instagram-account op 13 november dat de grafsteen van haar dochter was beschadigd. Yalda’s vader, Mehrdad Aghafazli, had een zelfde beschadiging door onbekenden enkele maanden geleden gemeld en dat hij de grafsteen had vervangen. Hij werd door de inlichtingendiensten gedwongen om de herdenkingsceremonie voor zijn dochter af te blazen. De Revolutionaire Rechtbank van Gorgan legde Armin Rostami, de broer van Dr. Ayda Rostami, ook een boete op van 15 miljoen Toman als hij geen acht maanden gevangenisstraf wilde uitzitten.