Iraanse vrouwen

Protesten in Iran verspreiden zich op de 12e dag naar 162 steden in alle provincies

Familieleden van gevangenen verzamelen zich buiten de muren van de Evin-gevangenis

240 mensen gedood en 12000 gearresteerd in 12 dagen aan Iraanse protesten

Op zondag 25 september 2022 hebben de Iraanse protesten zich over 146 steden in alle 31 provincies verspreid. Die dag was de tiende dag van demonstraties.
Volgens Reportes zijn tijdens de verspreiding van de protesten over het land 240 mensen gedood en meer dan 12000 gearresteerd in 12 dagen.
Vele familieleden van gevangenen hebben zich op 24 september buiten de muren van de Evin-gevangenis verzameld ondanks de strikte veiligheidsmaatregelen die in de omgeving werden genomen door inlichtingen- en veiligheidsdiensten.
Op dezelfde dag marcheerdem de studenten van de Teheran-universiteit over de campus terwijl ze riepen: “Dood aan de dictator.” Agenten in burger hebben vrouwelijke studenten venijnig aangevallen en mishandeld.

Iraanse vrouwen staan op tegen de commandanten van de Staatsveiligheidsdienst

Iraanse protesten verspreiden zich naar 162 steden in 31 provincies

Op de tiende dag van de Iraanse protesten zijn vrouwen en jonge mensen onvermoeibaar overal verwikkeld in demonstraties en aanvaringen met de onderdrukkende beambten, ondanks ernstige onderdrukking en afsluiting van het internet. Vrouwen, al 44 jaar lang onderdrukt en gediscrimineerd, verzetten zich dapper tegen de beambten van de staatsveiligheids- en inlichtingendiensten en agenten in burger.
Er zijn talloze meldingen van protesten in Shiraz, Mashhad, Isfahan, Tabriz, Rasht, Karaj, Amol, Sanandaj, Ardabil Fardis en Mehrshahr Karaj, Quds-stad, Quchan, Alvand (in de provincie Qazvin), Islamshahr, Sabzevar, Nowshahr, Bomehen.
Vrouwen geven hun leven voor vrijheid.

Meer dan 240 gedood en 12000 gearresteerd

Terwijl de Iraanse protesten zich over het hele land verspreiden, heeft het aantal mensen dat hun leven heeft gegeven voor vrijheid tijdens deze protesten de 180 overschreden. Meer dan 8000 personen zijn gearresteerd en vastgezet.
Sommige meldingen vanuit Iran bevatten de namen van martelaren, onder wie dappere jonge vrouwen.
Aysan Madan Pasand stierf op 19 september 2022 in Tabriz, doordat
ze door veiligheidsbeambten in elkaar was geslagen. Het regime heeft de familie van Aysan geïntimideerd en opgedragen te zeggen dat hun dochter een fysieke aandoening had!
Ghazaleh Chalavi, 33, op 20 september 2022, in Amol; door veiligheidsbeambten in het voorhoofd geschoten.
Minoo Majidi, 62, op 20 september 2022, in Kermanshah; neergeschoten door veiligheidsbeambten.
Hannaneh Kia, 23, op 20 september 2022 in Nowshahr; neergeschoten door veiligheidsbeambten.
Hadiss Najafi, 20, op 20 september 2022, in Mehrshahr bij Karaj; neergeschoten door veiligheidsbeambten.
Mahsa Mogouii, 16, op 20 september 2022, in Fuldshahr, Isfahan; neergeschoten door veiligheidsbeambten.
Hediyeh Naimani, 25, op 22 september, in Nowshahr; neergeschoten en verwond door veiligheidsbeambten op de Hafez-straat en in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden.