Maryam Akbari Monfared

De aanklager van de Evin gevangenis is niet akkoord gegaan met het verzoek van Maryam Akbari Monfared voor een transfer vanuit de Semnan gevangenis naar de Evin gevangenis in Teheran.
Ondanks de instemming van de Semnan gevangenis autoriteiten, is het verzoek afgewezen door de aanklager van de Evin gevangenis. Derhalve blijft politieke gevangene Maryam Akbari Monfared in de Semnan gevangenis, waarnaartoe zij meer dan een jaar geleden verbannen is.
Maryam Akbari Monfared heeft herhaaldelijk verzocht om een overplaatsing naar een gevangenis dichtbij waar haar familie in Teheran woont.
Een welingelichte bron vertelde dat de autoriteiten van de Semnan gevangenis hebben erkend dat de aanklager van de Evin gevangenis de transfer heeft tegengehouden.
Maryam Akbari Monfared zit haar gevangenisstraf uit in de Semnan gevangenis, waar een scheiding naar het type begane misdaad niet in acht wordt genomen.
Mevr. Akbari Monfared krijgt niet de medicijnen en de behandeling die nodig zijn vanwege haar darmproblemen. Zij wordt ook onheus bejegend tijdens bezoek en telefoongesprekken. Zij ziet haar familie in de openlucht en in de brandende zon, zonder enige verkoeling of schaduw.