10 feb 2019 – Volgens het door de staat gecontroleerde nieuwsagentschap ILNA heeft een Iraanse official verklaard dat het Regime de ogen sluit voor de “harde realiteit die het bestaan van de gewone Iraniër onmogelijk maakt.”
De niet nader genoemde official sprak over geruchten dat het Regime de arbeidslonen verder wilde verlagen, iets dat volgens hem de dood van de arbeidersklasse in Iran zou betekenen.
Hij merkte op dat Iraanse vrouwen overal in het land nu al een 10 urige werkdag in winkels of op de bazaar hebben voor 45$ zonder verzekeringen. “De regering heeft een politiek van wegkijken omarmd bij het feit dat het arbeidersbestaan onmogelijk wordt. Zij accepteren gewoonweg niet de harde realiteit die zij voor deze arbeiders veroorzaakt hebben.”

En dat terwijl Faramarz Tofighi, een andere official van het Iraanse Regime, uiteenzette dat arbeiders in Iran elke dag armer worden en dat nu 80% onder de absolute armoedegrens leeft. Dit betekent dat zij niet in staat zijn in hun basisbehoeftes zoals voedsel te voorzien en met de voortdurende prijsstijgingen is het alleen maar erger geworden.
Bijna 90% van de werkenden leeft in armoede; dagloners en parttimers zijn het slechts af. Ongeveer 13 miljoen families uit de arbeidersklasse leven onder de armoedegrens, die in de grote steden ligt op een onvoorstelbare 50 miljoen rials per maand.
Iraanse arbeiders zijn terecht ontzet over deze situatie en hun terechte ongenoegen is nu deel van de antiregime protesten, die eind 2017 opkwamen en sindsdien niet meer konden worden onderdrukt. Zij veroordelen luid en duidelijk de politiek van de Iraanse President Hassan Rouhani en het Regime als geheel.
De protesten en stakingen van fabrieksarbeiders, leraren, chauffeurs, winkeleigenaren en vele andere beroepen hebben de noden van het Iraanse volk op de voorgrond geplaatst. Deze protesten groeien met de dag en veroorzaken toenemende zorgen bij de mullahs, omdat de protesten er correct van uitgaan dat hun economische problemen door het Regime worden veroorzaakt. Dit komt duidelijk naar voren in hun slogan: “onze vijand is hier en zij liegen als ze zeggen dat het Amerika is.”
Het Regime heeft van alles geprobeerd om de protesten te onderdrukken: van het totaal verbieden van protestbijeenkomsten tot het grootscheeps inzetten van veiligheidsdiensten, van het arresteren van duizenden betogers tot het vermoorden van tientallen van hen. Maar alle pogingen van het Regime zijn op niets uitgelopen en de arbeiders zullen niet afhaken.
Het volk van Iran wil vrijheid en weet dat die niet zal komen onder de mullahs. Daarom zal het doorgaan met protesteren tot de val van het Regime.