Politieke gevangene Massoumeh Senobari mag niet praten met andere gevangenen

De politieke gevangene Massoumeh Senobari wordt vastgehouden in de quarantaineafdeling van de Fardis-gevangenis van Karaj, ook bekend als de Kachouii-gevangenis. Haar zijn al haar rechten als politiek gevangene ontzegd en ze brengt haar tijd door in afschuwelijke omstandigheden. Ze krijgt amper frisse lucht, zit in eenzame opsluiting en mag geen andere gevangenen zien.

De politieke gevangene Massoumeh Senobari is veroordeeld tot 7,5 jaar gevangenisstraf.

Volgens het vonnis van de rechtbank mag politiek gevangene Massoumeh Senobari niet communiceren met andere gevangenen en moet zij worden opgesloten in een gevangenis met “gesloten deuren”. Ze mag slechts één uur per paar dagen in de frisse buitenlucht. Andere gevangenen worden van de binnenplaats verwijderd tijdens haar verblijf in de buitenlucht, zodat ze niet met anderen kan praten.

Massoumeh Senobari komt oorspronkelijk uit Tabriz. Ze werd op 13 december 2022 in Karaj gearresteerd en overgebracht naar het departement van de Inlichtingendienst in de stad. Op 4 januari 2023 werd zij na 40 dagen verhoor overgebracht naar de vrouwenafdeling van de Kachouii-gevangenis.

Massoumeh Senobari wordt ervan beschuldigd de protesten te hebben geleid.

Massoumeh Senobari, de dochter van Mohammad Ali, werd in 1988 geboren in Tabriz en had een dochter. Zij was veroordeeld tot 8 jaar op beschuldiging van “propaganda tegen de staat” en “belediging” van de opperste leider van de mullahs en werd opgesloten in de vrouwenafdeling van de centrale gevangenis van Tabriz.

Zij werd tijdens het verhoor wreed gefolterd en kon niet lopen vanwege de barbaarse zweepslagen. Door de slagen op haar hoofd was haar zicht wazig. Haar been brak door de martelingen en haar hiel kraakte.

De politieke gevangene Massoumeh Senobari lijdt ook aan hartproblemen, maar de gevangenisautoriteiten van Tabriz hebben haar de door haar familie verstrekte medicijnen niet gegeven.