Het disciplinaire beroepscomité van de Universiteit van Teheran heeft Zahra Jafari veroordeeld tot een studieverbod van tweeënhalf jaar.
Zahra Jafari, een masterstudent die sociale welzijnsplanning studeert aan de Universiteit van Teheran en redacteur is van het studentenblad “Zhina”, werd eerder gearresteerd tijdens de landelijke protesten in Teheran in 2022.

Het rapport dat werd gepubliceerd door de door de staat gerunde krant Sharq meldde dat het disciplinaire beroepscomité van de Universiteit van Teheran de masterstudent beschuldigde van het uiten van bedreigingen, het uitlokken van onrust, het uiten van beledigingen, obsceniteiten, laster, smaad en het publiceren van onwaarheden die beledigend zijn voor islamitische en nationale heiligdommen, de officiële religies van het land, of het plegen van handelingen tegen de staat.

De straf begon in het eerste semester van het academiejaar 2023-2024 en zal doorgaan tot het einde van het academiejaar 2024-2025.

Het geestelijke regime heeft harde maatregelen genomen tegen universiteitsstudenten, waarbij ze worden opgeroepen voor disciplinaire comités en hun onderwijs wordt geschorst om hun activiteiten en eisen voor vrijheid te stoppen.